Google en Microsoft willen erg veel van je weten. Het is daarom aan te raden om niet Google Chrome of Microsoft Edge te gebruiken.

De beste browser voor beginners of mensen die geen zin hebben om veel aan te passen aan hun browser, is de Brave Browser. Deze blokkerd standaard al veel manieren waarmee je op internet gevolgd wordt. Maar Brave gebruikt wel techniek die ook van Google is, dus het is beter om een andere browser te gebruiken.

Wil je maximale privacy, dan is Firefox de beste browser. Met de juiste aanpassingen en addons geinstalleerd kun je hiermee zo anoniem mogelijk blijven. Firefox is de laatste browser die niet in handen is van een groot bedrijf. Als Firefox niet meer zou bestaan, dan kan Google bepalen hoe we het internet zien en beleven. Mocht je wat geld over hebben dan is een donatie aan Firefox dus altijd een heel goed doel. Mocht je geen geld over hebben, zet dan anonieme data verzenden in Firefox aan en/of gebruik op je smartphone of PC de BETA en steun op die manier het verbeteren van Firefox.

Ik zal veel van deze addons en aanpassingen in andere posts bespreken. Wil je alvast wat tips voor addons en aanpassingen, kijk dan hier.